Logo no.boatexistence.com

Kan du spise for mye protein?

Innholdsfortegnelse:

Kan du spise for mye protein?
Kan du spise for mye protein?

Video: Kan du spise for mye protein?

Video: Kan du spise for mye protein?
Video: Top 10 Foods High In Protein That You Should Eat 2024, Kan
Anonim

A: I likhet med andre matkilder er for mye av det gode ikke bra i det hele tatt Høyt proteininntak betyr også inntak av overflødige kalorier og belastning på nyrene. Å spise for mye protein i en gang om og om igjen kan stresse nyrene dine, noe som kan føre til dehydrering.

Hva skjer når du spiser for mye protein?

Å spise for mye protein kan forverre nyreproblemer, og kan over tid gi symptomer som dårlig ånde, fordøyelsesbesvær og dehydrering. Visse proteinkilder som kjøtt, meieriprodukter og bearbeidet mat kan øke risikoen for kroniske sykdommer som hjertesykdom og kreft.

Hvordan vet du om du spiser for mye protein?

De fleste undersøkelser tyder på at å spise mer enn 2 g per kg kroppsvekt daglig med protein i lang tid kan forårsake helseproblemer.

Symptomer forbundet med for mye protein inkluderer:

  • tarmubehag og fordøyelsesbesvær.
  • dehydrering.
  • uforklarlig utmattelse.
  • kvalme.
  • irritabilitet.
  • hodepine.
  • diaré.

Er overdreven proteininntak skadelig?

Kan for mye protein være skadelig? Det korte svaret er yes Som med de fleste ting i livet, kan det bli for mye av det gode, og hvis du spiser for mye protein, kan det være en pris å betale. For eksempel har personer som spiser svært høyproteindietter en høyere risiko for nyrestein.

Hvor mange proteiner bør du spise om dagen?

I henhold til Dietary Reference Intake-rapporten for makronæringsstoffer, bør en stillesittende voksen innta 0,8 gram protein per kilo kroppsvekt, eller 0,36 gram per pund. Det betyr at en gjennomsnittlig stillesittende mann bør spise omtrent 56 gram protein per dag, og en gjennomsnittlig kvinne bør spise omtrent 46 gram.

Anbefalt: