Logo no.boatexistence.com

Hvordan oppsto håndhilsing?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan oppsto håndhilsing?
Hvordan oppsto håndhilsing?

Video: Hvordan oppsto håndhilsing?

Video: Hvordan oppsto håndhilsing?
Video: Why Do We Shake Hands? 2024, Kan
Anonim

Historien til håndtrykket dateres tilbake til det 5. århundre f. Kr. i Hellas Det var et symbol på fred, og viste at ingen av personene bar våpen. … Noen sier at skjelvingen av håndtrykket startet i middelalderens Europa. Riddere ville håndhilse på andre i et forsøk på å riste løs eventuelle skjulte våpen.

Hvordan håndhilste romerne?

Det 'romerske' underarmshåndtrykket

I stedet for å bytte håndtak, , spenner de to hverandres underarmer, rett under albuen. Det virker mer marti alt og fysisk, noe som passer med publikums forventninger til et veldig fysisk og martialistisk samfunn som Roma.

Hvilken kultur anses det som uhøflig å håndhilse?

I noen asiatiske land anses et hardt håndtrykk som uhøflig. I Vietnam bør du bare håndhilse på noen som er like i alder eller rangering. I Thailand, i stedet for å håndhilse, er det mer sannsynlig at du bøyer deg med hendene sammen og opp til brystet.

Hvorfor rister du med høyre hånd?

Grunnen til at vi rister med høyrehendene er ikke bare fordi de fleste av oss er høyrehåndsdominerende. Det er delvis fordi det å riste med høyre var signalet til fiender om at vi ikke var bevæpnet I noen kulturer tørker folk tusserne med venstre hånd - rister med høyre, i så fall, er rett og slett mer hygienisk.

Hvem starter et håndtrykk?

Personen i en høyere autoritet eller alder bør være den første som strekker ut en hånd. For eksempel, hvis du intervjuer for en jobb, bør intervjueren være den som tar ledelsen. Når du møter fremtidige svigerforeldre, bør svigerfaren starte håndtrykket.

Anbefalt: