Logo no.boatexistence.com

Hva er onychorrhexis av neglen?

Innholdsfortegnelse:

Hva er onychorrhexis av neglen?
Hva er onychorrhexis av neglen?

Video: Hva er onychorrhexis av neglen?

Video: Hva er onychorrhexis av neglen?
Video: Brittle Nail Syndrome | Causes, Signs & Symptoms, Diagnosis, Treatment, Supplements 2024, Kan
Anonim

Onychorrhexis er en tilstand som gjør at det dannes vertikale rygger på neglene I stedet for en relativt glatt negl, vil en person med onychorrexis ha riller eller rygger i neglene. Noen mennesker kan ha denne tilstanden på bare én negl, mens andre vil ha den på alle neglene.

Hva er årsakene til Onychorrhexis?

Onychorrhexis antas å være et resultat av uordnet keratinisering i neglematrisen og skyldes en rekke forhold: Normal aldring. Fysiske faktorer: gjentatte traumer, hyppig eksponering av såpe og vann, manikyr og pedikyr, svulster som komprimerer neglematrisen.

Hva forårsaker spikeronychia?

Onychia er en betennelse i neglefoldene (omgivende vev på negleplaten) på neglen med dannelse av puss og utsletting av neglen. Onychia er et resultat av introduksjonen av mikroskopiske patogener gjennom små sår.

Hva er Onychauxis av neglen?

Onychauxis er den medisinske betegnelsen for en overvekst eller fortykkelse av neglen som kan bli misfarget og blir hvit, gul, rød eller svart Røde eller svertede negler er ofte et resultat av tørkede negler blod under negleplaten, men det er viktig å sjekke det ettersom det kan være melanom.

Hvordan behandles onychodystrofi?

Behandlingsprinsippet for onychodystrofi er i stor grad avhengig av oppdagelsen og verifiseringen av årsaken. Behandlingsmodaliteter inkluderer unngåelse av disponerende årsak og traumer, å holde neglene korte, unngå traumer og medikamentell behandling, for eksempel topikale og intralesjonelle kortikosteroider.

Anbefalt: