Hvordan fungerer mikroprogrammering?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer mikroprogrammering?
Hvordan fungerer mikroprogrammering?

Video: Hvordan fungerer mikroprogrammering?

Video: Hvordan fungerer mikroprogrammering?
Video: microprogrammed control unit | introduction | COA 2024, Oktober
Anonim

mikroprogrammering, prosess for å skrive mikrokode for en mikroprosessor. Mikrokode er lavnivåkode som definerer hvordan en mikroprosessor skal fungere når den utfører maskinspråkinstruksjoner Vanligvis oversettes én maskinspråkinstruksjon til flere mikrokodeinstruksjoner.

Hva er fordelen med mikroprogrammering?

Mikroprogrammering har sine fordeler. Det er veldig fleksibelt (sammenlignet med hard-kabling) Instruksjonssettene kan være veldig robuste eller veldig enkle, men fortsatt veldig kraftige. Hvis maskinvaren din ikke leverer det du trenger, for eksempel et komplisert instruksjonssett, kan du generere det i mikrokode.

Hva er prinsippet for mikroprogrammering?

Abstrakt. Begrepet mikroprogrammering brukes oftest for å beskrive teknikken for å designe en digital datamaskinkontrollenhet for å utføre en sekvens av kontrollord k alt mikroinstruksjoner.

Hva er ulempene med mikroprogrammering?

Ulempe. Mikroprogram avhengig av raskt mikrominne. Det krever høyhastighetsminne. Faktisk var arkitekten bak den tidlige mikroprogrammerte maskinen, IBM S360-familien, avhengig av denne avgjørende teknologien, som fortsatt var under utvikling på den tiden.

Hva er klassisk mikroprogrammering?

KLASSISK MIKROPROGRAMMERING MED MODERN TEKNOLOGI

På det konseptuelle nivået forblir mikroprogrammering realiseringen av kontrollere ved hjelp av tabeller i stedet for porter, en idé som overlever fra Wilkes.

Anbefalt: