Logo no.boatexistence.com

Hva er forskjellen mellom anoder og katoder?

Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom anoder og katoder?
Hva er forskjellen mellom anoder og katoder?

Video: Hva er forskjellen mellom anoder og katoder?

Video: Hva er forskjellen mellom anoder og katoder?
Video: Счастливая история слепой кошечки по имени Нюша 2024, Kan
Anonim

Ans: En katode er en negativ elektrode, mens anoden er en positiv elektrode De er såk alte fordi kationene, som er positivt ladet, migrerer til den negative katoden. Derfor kjent som en katode mens anionene migrerer til en positivt ladet anode, og så kjent som anoden.

Er anoder og katoder det samme?

Anoden er den negative eller reduserende elektroden som frigjør elektroner til den eksterne kretsen og oksiderer under en elektrokjemisk reaksjon. Katoden er den positive eller oksiderende elektroden som henter elektroner fra den eksterne kretsen og reduseres under den elektrokjemiske reaksjonen.

Hva er anoder og katoder?

En anode er en elektrode gjennom hvilken konvensjonell strøm (positiv ladning) strømmer inn i enheten fra en ekstern krets, mens en katode er en elektrode som konvensjonell strøm flyter ut av enheten.

Hva er forskjellen mellom metallene i anoder og katoder?

Anode - Elektroden der galvaniske reaksjon(er) genererer elektroner - negative ioner utlades og positive ioner dannes. Korrosjon oppstår ved anoden. Katode - Elektroden som mottar elektroner - positive ioner utlades, negative ioner dannes. Katoden er beskyttet mot korrosjon.

Er katoder eller anoder mer aktive?

2.4.

For eksempel, stål- og kobberelektroder nedsenket i en elektrolytt (fig. 2.5), representerer en galvanisk celle. Det mer edle metallet kobber fungerer som katoden og det mer aktive jernet fungerer som en anode.

Anbefalt: