Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer ndebeles fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer ndebeles fra?
Hvor kommer ndebeles fra?

Video: Hvor kommer ndebeles fra?

Video: Hvor kommer ndebeles fra?
Video: The Ndebele - The Story Behind The Nation 2024, Kan
Anonim

Ndebele, også k alt Ndebele of Zimbabwe, eller Ndebele Proper, tidligere Matabele, bantu-talende mennesker i sørvestlige Zimbabwe som nå hovedsakelig bor rundt byen Bulawayo. De oppsto tidlig på 1800-tallet som en avlegger av Nguni i Natal.

Er Ndebeles fra Zimbabwe?

Både Ndebele-stammen og språket har eksistert i 185 år, 180 år i Zimbabwe. Ndebele-kulturen og språket er svært lik deres zulu-opprinnelse og opphav i KZN-provinsen i Sør-Afrika.

Hvor oppsto Ndebele?

Historie. I løpet av 1700-tallet skapte Ndzundza Ndebele-folket av Sør-Afrika sin egen tradisjon og stil med husmaling. Fram til slutten av 1900-tallet bemerket Ndebele krigere og store grunneiere. Høsten 1883 gikk de til krig med naboboerne.

Er Ndebele og Zulu det samme?

Northern Ndebele er relatert til zulu-språket, som snakkes i Sør-Afrika. … Northern Ndebele og Southern Ndebele (eller Transvaal Ndebele), som snakkes i Sør-Afrika, er separate, men beslektede språk med en viss grad av gjensidig forståelighet, selv om førstnevnte er nærmere beslektet med zulu.

Hvor snakkes Ndebele i Sør-Afrika?

Southern Transvaal Ndebele er et av de elleve offisielle språkene i Republikken Sør-Afrika. Språket er en Nguni- eller Zunda-klassifisering (FN) som hovedsakelig snakkes i Mpumalanga-provinsen, Gauteng, Limpopo og Nordvestlandet.

Anbefalt: