Logo no.boatexistence.com

Vokser phormium i skyggen?

Innholdsfortegnelse:

Vokser phormium i skyggen?
Vokser phormium i skyggen?

Video: Vokser phormium i skyggen?

Video: Vokser phormium i skyggen?
Video: Агрогороскоп с 18 по 20 августа 2021 года 2024, Kan
Anonim

Avhengig av den navngitte sorten, kan trives i enten sol eller skygge, tåle kystsprøyter og vinterfrost, og være moderat i tørsten etter vann. Slekten har bare to arter, som begge er ganske store: Phormium tenax og Phormium cookianum.

Liker Phormiums skygge?

Arkitektonisk plante dyrket for sitt sverdlignende blad og fargerike løvverk. Phormium er tolerante for et bredt spekter av jordforhold og kan vokse lykkelig i delvis skygge. … Mange kultivarer er nå tilgjengelige, og de fleste tåler delvis skygge.

Trenger Phormiums full sol?

Phormiums - New Zealand Flax - er en vakker arkitektonisk plante John og kan dyrkes i full sol eller lett skygge og er ideell i utsatte hager ved havet, men det krever en godt drenert og fruktbar jord.

Vil New Zealand lin vokse i skygge?

New Zealand lin foretrekker en plassering i full sol fremfor delvis skygge, men siden den vanligvis dyrkes på grunn av bladverket, er ikke full sol avgjørende. Faktisk, i varmere klima, kan hybrider klare seg bedre med ettermiddagsskygge, siden bladfargene ofte er forbedret.

Hvor lang tid tar det å vokse for Phormium?

Alternativt kan de startes innendørs; begynn å dyrke dem ca 2 til 3 måneder i forskudd. Spiretiden til Phormium frø varierer mye og varierte fra en til seks måneder. De bør spire fint ved ca. 15 til 18 grader celsius.

Anbefalt: