Logo no.boatexistence.com

Har folder k alt cristae?

Innholdsfortegnelse:

Har folder k alt cristae?
Har folder k alt cristae?

Video: Har folder k alt cristae?

Video: Har folder k alt cristae?
Video: CAMPING in Rain STORM - Perfect Car Tent 2024, Kan
Anonim

A crista (/ˈkrɪstə/; flertall cristae) er en fold i den indre membranen til en mitokondrie Navnet er fra latin for kam eller plym, og det gir indre membran dens karakteristiske rynkete form, som gir en stor mengde overflateareal for kjemiske reaksjoner å oppstå på.

Kalles indre folder cristae?

Mitokondrier er ovale, dobbeltmembrane organeller (figur 1) som har egne ribosomer og DNA. … Det indre laget har folder k alt cristae, som øker overflaten til den indre membranen. Området som er omgitt av foldene kalles mitokondriematrisen.

Hvilken organell har en indre membran med folder k alt cristae?

Mitokondrier er omgitt av et dobbeltmembransystem, bestående av indre og ytre mitokondrielle membraner atskilt av et intermembranrom (Figur 10.1). Den indre membranen danner tallrike folder (cristae), som strekker seg inn i det indre (eller matrisen) av organellen.

Hva er cristae og matrise?

cristae inneholder proteiner og molekyler som brukes til å lage kjemisk energi til cellen. … Matrisen inneholder enzymer for cellulær respirasjon så vel som sine egne ribosomer og DNA som trengs for å lage noen av proteinene som er viktige for denne prosessen.

Hva kalles folder i mitokondriene?

Den indre membranen i mitokondriet folder seg innover, og danner cristae. Denne foldingen gjør at en større mengde membran kan pakkes inn i mitokondriet.

Anbefalt: