Logo no.boatexistence.com

Vil åreforkalkning noen gang forsvinne?

Innholdsfortegnelse:

Vil åreforkalkning noen gang forsvinne?
Vil åreforkalkning noen gang forsvinne?

Video: Vil åreforkalkning noen gang forsvinne?

Video: Vil åreforkalkning noen gang forsvinne?
Video: Самая Страшная Ночь в Доме Ведьмы | The Scariest Night In A Witch's House. 2024, Kan
Anonim

Åerforkalkning kan ikke reverseres når den først har oppstått Livsstilsendringer og behandling av høye kolesterolnivåer kan imidlertid forhindre eller bremse prosessen fra å bli verre. Dette kan bidra til å redusere sjansene for å få hjerteinfarkt og hjerneslag som følge av åreforkalkning.

Kan du reversere plakkoppbygging i arteriene dine?

Nøkkelen er å senke LDL og gjøre livsstilsendringer.

" Å få plakk til å forsvinne er ikke mulig, men vi kan krympe og stabilisere det," sier kardiolog Dr. Christopher Cannon, professor ved Harvard Medical School. Plakk dannes når kolesterol (over, i gult) setter seg fast i arterieveggen.

Kan du leve et langt liv med åreforkalkning?

Dette kan føre til alvorlige helsehendelser som hjerteinfarkt og hjerneslag. Å leve sunt med aterosklerose er imidlertid mulig, og det er viktig. Plakk, som består av fett, kolesterol og andre stoffer, innsnevrer arteriene og øker sannsynligheten for at det dannes blodpropp.

Er aterosklerose permanent?

Dermed er tidlige lesjoner av aterosklerose reversible og kolesterolsenkende terapi er en effektiv behandling; Men siden avanserte lesjoner ser ut til å være irreversible, kan det hende at kolesterolsenkende terapi ikke er effektiv for slike lesjoner.

Kan arteriosklerose gå bort?

Det finnes ingen påviste kurer mot åreforkalkning. Men medisinering og livsstilsendringer kan redusere risikoen for komplikasjoner.

Anbefalt: