Logo no.boatexistence.com

Hva er midt i havet?

Innholdsfortegnelse:

Hva er midt i havet?
Hva er midt i havet?

Video: Hva er midt i havet?

Video: Hva er midt i havet?
Video: Paddle boarding in the middle of the ocean | Snake doesn't look poisonous ? #Shorts 2024, Juli
Anonim

En midthavsrygg er et havbunnsfjellsystem dannet av platetektonikk. Den har vanligvis en dybde på ~ 2 600 meter og stiger omtrent to kilometer over den dypeste delen av et havbasseng. Denne funksjonen er der havbunnsspredning finner sted langs en divergerende plategrense.

Hva er en midthavsrygg i vitenskap?

Midocean-ryggen er den mest omfattende kjeden av fjell på jorden, som strekker seg nesten 65 000 kilometer (40 390 miles) og med mer enn 90 prosent av fjellkjede som ligger i dyphavet. … Ryggsystemet danner den lengste og største fjellkjeden på jorden, og slynger seg mellom kontinentene.

Hva er funksjonen til Mid Oceanic Ridge?

Mid-ocean-rygger er det lengste, største og mest omfangsrike magmatiske miljøet på jorden. Åsene er stedet for ny litosfærisk og jordskorpeproduksjon som deretter kan subduseres inn i mantelen og resirkuleres, eller involvert i magmaproduserende dehydreringsreaksjoner som sakte bygger opp kontinental skorpe (fig.)

Hvor er Mid-Ocean-området?

Med en lengde på nesten 60 000 kilometer (37 000 miles) er midthavet den lengste fjellkjeden på jorden. Den ble dannet og utvikler seg som et resultat av spredning i jordens litosfære - skorpen og øvre mantel - ved de divergerende grensene mellom tektoniske plater.

Hva er midthavsrygger og hvorfor er de viktige?

Mid-ocean-rygger er geologisk viktige fordi de forekommer langs den type plategrense der ny havbunn dannes etter hvert som platene spres fra hverandre. Dermed er også midthavsryggen kjent som et "spredningssenter" eller en "divergerende plategrense." Platene sprer seg fra hverandre med en hastighet på 1 cm til 20 cm per år.

Anbefalt: