Logo no.boatexistence.com

Hva betyr polyhalogenering?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr polyhalogenering?
Hva betyr polyhalogenering?

Video: Hva betyr polyhalogenering?

Video: Hva betyr polyhalogenering?
Video: Hva du betyr 2024, Kan
Anonim

Polyhalogenerte forbindelser (PHCs) er alle forbindelser med flere substitusjoner av halogener De er av spesiell interesse og viktige fordi de bioakkumuleres i mennesker, og utgjør et supersett som har mange giftige og kreftfremkallende industrikjemikalier som medlemmer.

Hva er polyhalogenerte bifenyler?

Polyklorerte bifenyler (PCB) og polybromerte bifenyler (PBB) er forbindelser hvis fysiske/kjemiske egenskaper førte til utstrakt kommersiell bruk … Epidemiologien til PCB- og PBB-eksponering er rapportert langs med et estimat av risikoen for kreft for mennesker.

Hva er polyhalogenerte hydrokarboner?

Polyhalogenerte aromatiske hydrokarboner er plane polysykliske organiske forbindelser med forskjellige antall halogenatomer, for det meste klor. … Disse forbindelsene er giftige for tarmen, så vel som leveren og bukspyttkjertelen.

Hvilken er polyhalogenert sammensetning?

Polyhalogenforbindelser – Diklormetan, Triklormetan, Tetraklormetan, Jodoform, Freoner, DDT. Hydrokarboner eller karbonforbindelser som inneholder mer enn ett halogenatom (gruppe 17 grunnstoffer i det moderne periodiske system) er kjent som polyhalogenforbindelser.

Hva forklarer polyhalogenider med eksempel?

en kjemisk forbindelse av metallhalogenider og halogener. Polyhalogenider som inneholder brom (polybromider) og jod (polyjodider) er kjent - for eksempel kaliumtriiodid, KI3 ; cesiumpentabromid, CsBr5; og kaliumenneaiodid, KI9 Polybromider og polyjodider dissosieres til ioner i vandige løsninger.

Anbefalt: