Logo no.boatexistence.com

Hva er marginalanalyse?

Innholdsfortegnelse:

Hva er marginalanalyse?
Hva er marginalanalyse?

Video: Hva er marginalanalyse?

Video: Hva er marginalanalyse?
Video: Hva skal merkes? Bruksområder for din merkemaskin 2024, Kan
Anonim

Marginalanalyse er en undersøkelse av tilleggsfordelene ved en aktivitet sammenlignet med tilleggskostnadene som påløper av den samme aktiviteten. Bedrifter bruker marginalanalyse som et beslutningsverktøy for å hjelpe dem med å maksimere potensiell fortjeneste.

Hva er marginalanalyse, gi et eksempel?

For eksempel, hvis et selskap har plass i budsjettet til en annen ansatt og vurderer å ansette en annen person til å jobbe på en fabrikk, indikerer en marginalanalyse at det gir en netto marginal fordel. Med andre ord, evnen til å produsere flere produkter oppveier økningen i lønnskostnadene.

Hvorfor er marginalanalyse viktig?

Marginalanalyse er nyttig for enkeltpersoner og bedrifter med å balansere kostnadene og fordelene ved tilleggshandlinger, som om man skal produsere mer, konsumere mer og lignende andre beslutninger, og dermed bestemme om fordelene vil overstige kostnadene og øke nytten.

Hva er marginalanalysequizlet?

marginal analyse. beslutningstaking som sammenligner de ekstra kostnadene ved å gjøre noe med de ekstra fordelene som er oppnådd.

Hva er formelen for marginalanalyse?

Målet med marginalanalyse er å bestemme endringen i nettoytelser ved å bruke formelen: endring i nettoytelser=marginale fordeler - marginalkostnad. Marginal fordel er økningen i totale fordeler som følge av en endring i produksjonen av en vare med én enhet.

Anbefalt: