Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er plagiocephaly dårlig?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er plagiocephaly dårlig?
Hvorfor er plagiocephaly dårlig?

Video: Hvorfor er plagiocephaly dårlig?

Video: Hvorfor er plagiocephaly dårlig?
Video: Flat Head Syndrome| Plagiocephaly & Its Treatment #newborn - Dr. Vybhav Deraje | Doctors' Circle 2024, Kan
Anonim

Hvis medfødt plagiocefali, som er forårsaket av kraniosynostose, blir ubehandlet, kan det føre til alvorlige komplikasjoner, inkludert: Hodedeformiteter, muligens alvorlige og permanente . Økt trykk inne i hodet . Anfall.

Hvordan påvirker plagiocefali hjernen?

Den gode nyheten er at plagiocefali og flathodesyndrom ikke påvirker hjernens utvikling eller forårsaker hjerneskade. Hodestørrelsen er avhengig av hjernestørrelsen; hodeformen er avhengig av ytre krefter, som enten kan deformeres eller reformeres.

Hva skjer hvis du ikke fikser plagiocephaly?

De kan vokse ut av det naturlig eller korrigere det med terapi. Det er usannsynlig at det forårsaker problemer med hjernens vekst eller funksjon. Men hvis plagiocefali ikke behandles, er barn i fare for utviklingsmessige, nevrologiske eller psykologiske vansker.

Bør jeg bekymre meg for plagiocefali?

Sannheten er at de fleste babyer ikke har perfekt formede hoder. I vår samtale med ham la Dr. Bradfield til: «Det viktigste å huske er at plagiocephaly er en reversibel, ikke-kirurgisk tilstand, men det er viktig å bli evaluert av en lege.

Påvirker plagiocefali utviklingen?

Barn med moderat til alvorlig posisjonsplagiocefali viste lavere kognitiv, matematikk og lesescore i barneskolealder. Posisjonell plagiocephaly (PP) forekommer hos 20 %–30 % av spedbarn og spår høyere risiko for utviklingsforsinkelser i småbarnsårene.

Anbefalt: