Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer kakaobønner fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer kakaobønner fra?
Hvor kommer kakaobønner fra?

Video: Hvor kommer kakaobønner fra?

Video: Hvor kommer kakaobønner fra?
Video: Med på job - fra bønne til gourmet-chokolade 2024, Kan
Anonim

Theobroma-kakaotreet har sin opprinnelse i den øvre Amazonas-regionen (Brasil, Colombia og Peru) I dag dyrkes kakao av 40-50 millioner kakaobønder i mer enn 50 land rundt om i verden. 90 % av verdens kakao dyrkes på små familiegårder, mens bare 5 % dyrkes på større kommersielle plantasjer.

Hva vokser kakaobønner på?

KAKAO ER DOKSET PÅ TRÆR

Kakaotreet bærer frukt på stammen og grenene. De kalles pods. Belgene inneholder frø som kalles kakaobønner. Bønnene består av et frøskal, en kjerne og en kim.

Kan kakaobønner vokse i USA?

Kakaobønner vokser faktisk i USA, men bare i svært begrensede områder.… I likhet med foreldretrærne trenger kakaobønner konstant varme temperaturer for å trives – vanligvis mellom 65 og 90 grader Fahrenheit – sammen med høy luftfuktighet og rikelig nedbør (40–100 tommer årlig).

Hvor finnes kakaotrær?

Africa er det ledende kakaoproduserende kontinentet som genererer 70 % av verdens kakao. Kakao-trær dyrkes også på kontinentene i Nord-Amerika, Sør-Amerika og Asia. Viktige kakaodyrkende land inkluderer Mexico, Brasil, Ecuador og Indonesia.

Er kakao det samme som kakao?

Svaret er i varmen. Kakaopulver og kakaopulver er veldig like, den eneste forskjellen er at kakao blir behandlet ved en mye høyere temperatur (og ofte er pakket kakao tilsatt sukker og meieri). … Så kakaopulver er laget av fermenterte bønner som ikke har blitt stekt.

Anbefalt: