Logo no.boatexistence.com

Er antiaromatiske forbindelser sure?

Innholdsfortegnelse:

Er antiaromatiske forbindelser sure?
Er antiaromatiske forbindelser sure?

Video: Er antiaromatiske forbindelser sure?

Video: Er antiaromatiske forbindelser sure?
Video: Без ДУХОВКИ и Без ПЕЧЕНЬЯ! ТОРТ из ТРЕХ Ингредиентов! Гости думали что это НАПОЛЕОН! А Это НАСТОЯЩИЙ 2024, April
Anonim

Generelt sett er aromatiske molekyler ikke sure i det hele tatt Men begrepet aromatisitet kan føre til at visse molekyler blir sure. … Som jeg sa, aromatiske forbindelser er ikke naturlig sure. PKa-verdien til benzen som er det vanligste aromatiske molekylet ditt, er 44.

Er aromatisk eller antiaromatisk surere?

De aromatiske forbindelsene er mer stabile enn de antiaromatiske I et anion av forbindelse A delokaliseres de 4π-elektronene. Når vi setter n=1, får vi i 4nπ-formelen 4π. Så anion av forbindelse A er antiaromatisk, så forbindelsen A vil ikke miste proton lett på grunn av antiaromatisk karakter, så A er ikke sur.

Betyr aromatisk surere?

Den konjugerte basen til forbindelse A blir aromatisk etter deprotonering: Dette er i hovedsak et cyklopentadienylanionderivat, som har 6 π elektroner som er delokalisert over ringen. Derfor vil denne forbindelsen være den desidert sureste.

Er benzen en syre eller base?

Benzen er en base siden det gir et par elektroner.

Hvilken syre er mest sur?

En supersyre har en surhet som er høyere enn for ren svovelsyre. Verdens sterkeste supersyre er fluoroantimonsyre. Fluoroantimonsyre er en blanding av flussyre og antimonpentafluorid.

Anbefalt: