Er macrocarpa hjemmehørende i New Zealand?

Innholdsfortegnelse:

Er macrocarpa hjemmehørende i New Zealand?
Er macrocarpa hjemmehørende i New Zealand?

Video: Er macrocarpa hjemmehørende i New Zealand?

Video: Er macrocarpa hjemmehørende i New Zealand?
Video: Preparing to dry: Nz Macrocarpa (Spalted) 2024, September
Anonim

Macrocarpa (også kjent som Monterey-sypress) ble brakt til New Zealand på 1860-tallet, og plantet for ly. Den vokste godt i hele lavlandet i New Zealand på fruktbare og moderat fruktbare steder. Siden 1970-tallet har imidlertid nyplantinger blitt angrepet av sypresskreft – en ødeleggende soppsykdom.

Hvor er macrocarpa hjemmehørende?

Artsguide. Macrocarpa er en hardfør sypress hjemmehørende i Monterey i Sør-California og plantet som prydplante i Europa og USA. Hurtigvoksende, tåler tørke, frost og s altholdig vind, gjør det best i godt drenert, dyp jord i høyder på opptil 600 meter.

Hvor er Monterey-sypresser hjemmehørende?

Monterey-sypress trives nær havet på vestkysten av USA, der den er hjemmehørende i the Monterey Bay, California, area (fig. 1). Den har høy vindtoleranse, og blir stadig mer attraktiv under tunge vindforhold.

Er macrocarpa giftig for mennesker?

Sist og viktigst av alt – Mange bartrær og busker er svært giftige med potensial til å drepe De mest giftige medlemmene av familien inkluderer Cupressaceae/Cypress (som inkluderer C. macrocarpa, ofte funnet i NZ), Pinaceae/Pines og Taxaceae/Yew.

Hvor gammel er Monterey-sypressen?

Den er ganske hardfør, kan leve til 300 år gammel under ideelle forhold. Monterey cypress er et eviggrønt bartrær som bærer hann- og hunnkjegler på samme tre.

Anbefalt: