Logo no.boatexistence.com

Hvorfor god gjeter søndag?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor god gjeter søndag?
Hvorfor god gjeter søndag?

Video: Hvorfor god gjeter søndag?

Video: Hvorfor god gjeter søndag?
Video: Jesus - Den gode hyrde | Barne-TV med kristent budskap | Søndagsskole for de minste #9 2024, Kan
Anonim

Den gode hyrdesøndag er dagen hvor evangeliet om Den gode hyrde leses under liturgiene til visse kristne kirkesamfunn Dette kan være: … Fjerde søndag i påsken, dagen som mange kristne kirkesamfunn tildelte opplesningen etter de liturgiske reformene på 1970-tallet.

Hva symboliserer den gode hyrde?

Her sitter en ung hyrde, Jesus Kristus, i et fredelig beite og våker over sine trofaste sau … Symbolikken om Kristus som hyrde kommer direkte fra Johannesevangeliet i som Kristus leder de troende og vil gi sitt liv for sauene, eller de som er trofaste mot ham (SmartHistory).

Hva symboliserer en hyrde?

Litterært bilde av hyrden

Pastoral fremkaller en tidligere verden av uskyld på landsbygda, for eksempel Edens hage før menneskehetens fall. Menn, kvinner og naturen lever i harmoni. Gjeteren representerer også ofte godheten i et liv nær naturen i motsetning til det kunstige livet i byen

Hva lærer den gode hyrde oss?

Hjelp barna å forstå at én måte Jesus Kristus er den gode hyrden på, er fordi han frivillig led for våre synder og ga sitt liv for oss. Derfor vil vi alle gjenoppstå, og vi kan alle omvende oss, bli døpt og få tilgivelse for våre synder.

Hva er betydningen av Jesus som døren og den gode hyrde?

Betydning. Jesus bekrefter for folket gjennom denne læren at han var døren og den eneste veien til frelse. Ved å si at han ga sitt liv, refererte han til døden på korset som var det eneste offeret han ga for menneskets frelse.

Anbefalt: