Logo no.boatexistence.com

Kan du lure deg selv?

Innholdsfortegnelse:

Kan du lure deg selv?
Kan du lure deg selv?

Video: Kan du lure deg selv?

Video: Kan du lure deg selv?
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Kan
Anonim

Det er mulig at evnen til selvbedrag ikke er medfødt, men en lært egenskap, tilegnet gjennom erfaring. En person kunne for eksempel ha blitt tatt for å være bedragersk ved å avsløre sin kunnskap om informasjon de prøvde å skjule.

Hva heter det når du lurer deg selv?

Selvbedrag er definert som handlingen å lyve for deg selv eller få deg selv til å tro noe som egentlig ikke er sant. Et eksempel på selvbedrag er noen som overbeviser seg selv om at kjæresten hennes elsker henne selv om han har fort alt henne flere ganger at han ønsker å bryte opp. substantiv.

Lurer mennesker seg selv?

Å lyve for deg selv -- eller selvbedrag, som psykologer kaller det -- har faktisk fordeler noen ganger. Basert på en voksende mengde forskning som bruker nye eksperimentelle teknikker for å indusere og analysere selvbedrag, finner forskerne at folk flest lyver for selv i det minste noen ganger.

Hva betyr det å lure meg selv?

DEFINISJONER1. å nekte å tro noe fordi du ikke vil . Dubare lurer deg selv hvis du tror han vil komme tilbake til deg. Synonymer og relaterte ord.

Hva forårsaker selvbedrag?

I dette synet kan selvbedrag oppstå fra for eksempel selektiv oppmerksomhet, partisk informasjonssøk eller glemsel. … I den endelige definisjonen [f.eks. 11–13], er selvbedrag en motivert og bevisst falsk tro som holdes samtidig med en motstridende ubevisst sann tro.

Anbefalt: