Logo no.boatexistence.com

Får hunder hudvekster?

Innholdsfortegnelse:

Får hunder hudvekster?
Får hunder hudvekster?

Video: Får hunder hudvekster?

Video: Får hunder hudvekster?
Video: Margot og hunden 2024, Kan
Anonim

Den vanligste godartede klumpen som hunder utvikler, en lipoma er en fettfylt svulst som finnes under huden på middelaldrende eller eldre hunder og regnes som en naturlig del av aldring. Disse myke, avrundede, ikke-smertefulle massene vokser sakte og sprer seg sjelden.

Hva forårsaker hudvekster på hunder?

Årsaker til hudmerker hos hunder

Cellene som er ansvarlige for produksjonen av fibrene som lager dette bindevevet kalles fibroblaster, og hvis disse cellene er overaktive, kan dette forårsake en overflod av fibrøst vev, noe som resulterer i en saktevoksende masse nær eller på huden.

Hvordan ser en hudvekst ut på en hund?

Disse svulstene vises som hevede vorte-lignende flekker eller klumper som er faste å ta på, og finnes vanligvis på hundens hode, mage, underbena og bak. Mens eksponering for sol kan være en årsak til plateepitelkarsinom, har papillomavirus også blitt knyttet til denne formen for kreft.

Er hudvekster på hunder normale?

Disse er godartede, noe som betyr ikke kreftfremkallende Færre enn halvparten av klumper og støt du finner på en hund er ondartede eller kreftfremkallende. Likevel kan de se like ut fra utsiden, så det er vanskelig å si. Med mindre du er sikker på årsaken til en klump eller støt, ta med hunden din til en eksamen.

Hvordan ser en kreftklump ut på en hund?

En av de beste måtene å identifisere en potensielt kreftklump på er å evaluere hvordan den svulsten føles når den berøres. Sammenlignet med de myke, fete egenskapene til et lipom, vil en kreftklump være hardere og fastere å ta på, og fremstå som en hard, ubevegelig klump på hunden din.

Anbefalt: