Hva er t-celleanergi?

Innholdsfortegnelse:

Hva er t-celleanergi?
Hva er t-celleanergi?

Video: Hva er t-celleanergi?

Video: Hva er t-celleanergi?
Video: Anergic Self-reactive T cells 2024, September
Anonim

T-celleanergi er en toleransemekanisme der lymfocytten i seg selv er funksjonelt inaktivert etter et antigenmøte, men forblir i live i en lengre periode i en hyporesponsiv tilstand.

Hva forårsaker T anergi?

Anergien i T-celler kan induseres av Ionomycin , ionoforen som er i stand til å øke den intracellulære konsentrasjonen av kalsiumioner kunstig. Omvendt, Ca+II chelatorer som EGTA kan binde kalsiumioner som gjør dem ute av stand til å forårsake anergi.

Hvor oppstår T-celleanergi?

En negativ reguleringsmekanisme er klonal anergi, som er en hyporesponsiv tilstand som oppstår når T-celler aktiveres gjennom T-celleantigenreseptoren i fravær av passende co-stimulerende signaler.

Hva er markøren som forårsaker anergi av T-celler?

Innledende musestudier har foreslått at B7-H1/PD-1-signalering -vei medierer CD8+ T-cellefunksjonell utmattelse i konteksten av kronisk infeksjon, og PD-1 ble foreslått å være en markør for utmattede T-celler [29].

Hva mener du med anergi?

Anergy: En tilstand av immunrespons. Indusert når T-cellens antigenreseptor stimuleres, og fryser effektivt T-celleresponser i påvente av et "andre signal" fra den antigenpresenterende cellen.

Anbefalt: