Logo no.boatexistence.com

Hva er en bains marie?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en bains marie?
Hva er en bains marie?

Video: Hva er en bains marie?

Video: Hva er en bains marie?
Video: ПАРАНОРМАЛЬНОЕ ЯВЛЕНИЕ В КВАРТИРЕ ПОДПИСЧИКА ЧАСТЬ 2 КРОВАВАЯ МЭРИ 2024, Kan
Anonim

Et bain-marie, en type oppvarmet bad, er et utstyr som brukes i vitenskap, industri og matlaging for å varme materialer skånsomt eller for å holde materialer varme over en periode. En bain-marie brukes også til å smelte ingredienser til matlaging.

Hvordan lager du en bain marie?

Består av å plassere en beholder (panne, bolle, suffléform, etc) med mat i en stor, grunn panne med varmt vann, som omgir maten med mild varme. Maten kan tilberedes på denne måten enten i ovn eller på komfyr.

Hva er vitsen med en bain marie?

I hovedsak er det et oppvarmet bad som kan brukes både til å lage mat og holde maten varm over tid Selve begrepet har blitt mer løst brukt for å beskrive typen av panne brukt. Så mens opprinnelsen er fokusert på matlaging og oppvarming, brukes moderne bain maries også ofte til å holde kald mat også.

Skal en bain-marie være varm eller kald?

En varm bain-marie kan enten brukes til å holde forberedt mat varm, til å lage mat, bake mat eller smelte mat. Den store, ytre beholderen fylt med varmt vann overfører indirekte varme til maten. Vann som brukes til en varm bain-marie bør holdes kokende, ved 212°F (100°C).

Er en bain-marie varmt eller kaldt vann?

A bain marie (ban mah-REE) er den fancy betegnelsen for et varmtvannsbad Den brukes til å tilberede delikat mat som vaniljesaus og terriner for å skape en mild og jevn varme rundt maten. … Unngå å sprute vann inn i de pent fylte vaniljesausene dine! Vannet skal komme omtrent halvveis opp på sidene av ramekins.

Anbefalt: