Logo no.boatexistence.com

Hvor farlig er cheerleading?

Innholdsfortegnelse:

Hvor farlig er cheerleading?
Hvor farlig er cheerleading?

Video: Hvor farlig er cheerleading?

Video: Hvor farlig er cheerleading?
Video: Hide and seek with the fast, slow and invisible! Crazy cheerleaders obey the app! Countdown 2024, Kan
Anonim

Sammenlignet med andre idretter er det totale antallet skader faktisk lavt. Imidlertid er cheerleadingskader ofte mye mer alvorlige, og utgjør 50–66 prosent av katastrofale skader hos kvinnelige idrettsutøvere.

Er cheerleading farligere enn fotball?

Fotball og cheerleading utgjør begge unike farer for deltakerne, men hvilken idrett som er farligere har ofte vært diskutert innen friidretten. Når det gjelder katastrofale skader, er cheerleading uten tvil den farligste sporten for kvinner, mens fotball er den farligste sporten for menn.

Hvor farlig er cheerleading-statistikk?

cheerleadingskadestatistikk

Omtrent 66 % av alle katastrofale skader hos kvinnelige idrettsutøvere på videregående skole eller college oppstår på grunn av cheerleadingulykker. Cheerleading har i gjennomsnitt resultert i ett dødsfall per år fra 1991 til 2015. Den årlige cheerleadingskaderaten nesten doblet seg fra 2001 til 2012.

Er cheerleading det farligste?

En annen fersk studie fant at cheerleading er den farligste sporten for kvinner på grunn av den høye risikoen for hjernerystelse og "katastrofale" skader, som er klassifisert som skader som resulterer i langvarig - termiske medisinske tilstander, varige funksjonshemminger eller kortere levetid.

Har noen dødd av cheerleading?

Den vanligste cheerleadingrelaterte skaden er hjernerystelse. … Risikoen ved cheerleading ble fremhevet døden til Lauren Chang Chang døde 14. april 2008 etter å ha konkurrert i en konkurranse der lagkameraten hennes hadde sparket henne så hardt i brystet at lungene hennes kollapset.

Anbefalt: