Logo no.boatexistence.com

Når må gallestein fjernes?

Innholdsfortegnelse:

Når må gallestein fjernes?
Når må gallestein fjernes?

Video: Når må gallestein fjernes?

Video: Når må gallestein fjernes?
Video: Gallestein 2024, Kan
Anonim

Hvis gallesteinene dine ikke forårsaker symptomer, det er vanligvis ikke nødvendig for deg å opereres Du trenger det bare hvis en stein går inn i, eller blokkerer, en av gallegangene dine. Dette forårsaker det legene kaller et "galleblæreangrep." Det er en intens, knivlignende smerte i magen som kan vare i flere timer.

Hvordan vet du om galleblæren må fjernes?

Noen symptomer som kan indikere behovet for fjerning av galleblæren inkluderer: skarpe smerter i øvre høyre del av magen som kan stråle til midten av magen, høyre skulder, eller tilbake. feber. kvalme.

Hvorfor fjerning av åpen galleblæren er utført

  1. oppblåsthet.
  2. kvalme.
  3. oppkast.
  4. ytterligere smerte.

Når bør galleblæresteiner fjernes?

De fleste leger anbefaler operasjon hvis du har hatt gjentatte anfall Hvis du har hatt ett anfall med gallesteinssmerter, kan det være lurt å vente og se om du har flere. Kirurgi er den beste måten å forhindre gallesteinsanfall. Operasjonen er veldig vanlig, så leger har mye erfaring med den.

Kan du leve med gallestein uten operasjon?

Gallestein kan behandles uten kirurgi, men bare hvis de oppfyller visse kriterier. Har du noen gang følt en merkelig verkende smerte i øvre del av magen? Vanligvis er fordøyelsesbesvær etter et solid måltid ikke noe å bekymre seg for, men for andre er det et tegn på at galleblæren ikke fungerer.

Hva skjer hvis gallestein forblir ubehandlet?

Hvis gallestein forblir uaktsomt ubehandlet, kan det føre til livstruende tilstander som kolecystitt og sepsis. Dessuten kan det potensielt utløse risikoen for å utvikle "galleblærekreft" i fremtiden.

Anbefalt: