Logo no.boatexistence.com

Formel for dimetylsulfat?

Innholdsfortegnelse:

Formel for dimetylsulfat?
Formel for dimetylsulfat?

Video: Formel for dimetylsulfat?

Video: Formel for dimetylsulfat?
Video: Ma1/MaC: Aritmetisk talföljd; inledning, definitioner och sluten formel för a_n. 2024, Juli
Anonim

Dimetylsulfat er en kjemisk forbindelse med formel (CH₃O)₂SO₂. Som diester av metanol og svovelsyre skrives formelen ofte som (CH3)2SO4 eller Me2SO4, hvor CH3 eller Me er metyl. Me₂SO₄ brukes hovedsakelig som et metyleringsmiddel i organisk syntese.

Hvordan dannes dimetylsulfat?

Produksjon. Dimetylsulfat kan syntetiseres i laboratoriet ved hjelp av mange forskjellige metoder, den enkleste er forestring av svovelsyre med metanol : 2 CH3OH + H 2SO4 → (CH3)2SO 4 + 2 H2O.

Hva gjør dimetylsulfat?

Den største bruken av dimetylsulfat er som et alkyleringsmiddel. Det brukes ved fremstilling av fargestoffer, legemidler og parfymer og ved ekstraksjon av aromatiske hydrokarboner som løsemiddel Det brukes også som sulfaterings- og sulfoneringsmiddel. I første verdenskrig ble den brukt som krigsgass.

Er dimetylsulfat et kreftfremkallende menneske?

Eksponering for dimetylsulfat er primært yrkesmessig. Akutt (kortvarig) eksponering av mennesker for dampene av dimetylsulfat kan forårsake alvorlig betennelse og nekrose i øyne, munn og luftveier. … EPA har klassifisert dimetylsulfat som et Gruppe B2, sannsynlig kreftfremkallende for mennesker

Er dimetylsulfat organisk eller uorganisk?

organosulfurforbindelser

av svovelsyre-som dimetylsulfat, MeOSO2OMe, og dietylsulfat, EtOSO2 OEt, laget av alkoholene henholdsvis metanol og etanol, samt svoveltrioksid/svovelsyre – er viktige industrikjemikalier som brukes til å introdusere metyl (Me) og etyl (Et) grupper i organiskmolekyler.

Anbefalt: