Logo no.boatexistence.com

Har junibær frø?

Innholdsfortegnelse:

Har junibær frø?
Har junibær frø?

Video: Har junibær frø?

Video: Har junibær frø?
Video: Homegrown Juneberries: Better than Blueberries? 2024, Kan
Anonim

Den modne junibærfrukten er mørk lilla, med flere bittesmå myke frø, og ligner veldig på en høybusk blåbær. … Junibær har en smak som minner om mørke kirsebær eller rosiner, og er generelt mildere enn blåbær.

Er Saskatoon bærfrø spiselige?

Løvfellende busk. Saskatoon-bæret er rikt på vitaminer og antioksidanter, og høyere på fiber og protein enn de fleste frukter fordi frøene er spiselige Frukten er søt, med tett, saftig kjøtt og utmerket fersk, frossen, eller tørket. … Den er selvfruktbar, men vil produsere mer frukt når den dyrkes i grupper.

Er junibær det samme som servicebær?

Serviceberry (eller junibær eller saskatoonbær) er i samme familie som roser, epler og plommer… Vi kaller for det meste disse trærne for junibær, deres vanlige navn i USA. I Canada omtales de som saskatoonbær, og det ser ut til at de er bedre kjent og mer brukt der.

Hvordan dyrker du junibær fra frø?

Spiringsinstruksjoner

Bløtlegg frøene i 24 timer og tøm. Stratifisering: Frø krever 60 dager varm lagdeling etterfulgt av 90 til 120 dager kald fuktig lagdeling ved 3°C (37°F) til 5°C (41°F). Oppbevares i romtemperatur i ca 60 dager. Spray lett vann av og til for å holde frø og sand fuktig.

Kan du spise frøene i servicebær?

De små knasende spiselige frøene i bærene (servicebær er egentlig "kjerner" relatert til epler, pærer og plommer) avgir en behagelig mandelduft når de stekes. Servicebæret er kjent som saskatoon i Canada, og har også blitt k alt sukkerplommen, junibær og skyggeblås.

Anbefalt: