Logo no.boatexistence.com

Har anslag noe forvrengning?

Innholdsfortegnelse:

Har anslag noe forvrengning?
Har anslag noe forvrengning?

Video: Har anslag noe forvrengning?

Video: Har anslag noe forvrengning?
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, Juli
Anonim

Det er fire grunnleggende kjennetegn ved et kart som til en viss grad er forvrengt, avhengig av kartprojeksjonen som brukes. Disse egenskapene inkluderer avstand, retning, form og område.

Hva er forvrengning i projeksjon?

Kartprojeksjoner

Hovedartikkel: Kartprojeksjon. I kartografi er en forvrengning feilrepresentasjonen av området eller formen til en funksjon Det er ingen kartprojeksjoner som kan opprettholde en perfekt skala gjennom hele projeksjonen fordi de tar en sfæreoid og tvinger den på en flat overflate.

Hvorfor er alle anslag forvrengt?

Fordi du ikke kan vise 3D-flater perfekt i to dimensjoner, oppstår forvrengninger alltidFor eksempel forvrenger kartprojeksjoner avstand, retning, skala og område. Hver projeksjon har styrker og svakheter. Alt i alt er det opp til kartografen å avgjøre hvilken projeksjon som er mest gunstig for formålet.

Hvilken projeksjon har ingen forvrengning?

Den eneste 'projeksjonen' som har alle funksjoner uten forvrengning er en jordklode. 1° x 1° bredde- og lengdegrad er nesten en firkant, mens den samme 'blokken' nær polene er nesten en trekant.

Hvilke kart forvrenger formen?

Et kart som bevarer formen er conformal Selv på et konformt kart er formene litt forvrengt for veldig store områder, som kontinenter. Et konformt kart forvrenger området - de fleste funksjoner er avbildet for store eller for små. Mengden forvrengning er imidlertid regelmessig langs noen linjer i kartet.

Anbefalt: