Logo no.boatexistence.com

Intermolekylære krefter i kloroeddiksyre?

Innholdsfortegnelse:

Intermolekylære krefter i kloroeddiksyre?
Intermolekylære krefter i kloroeddiksyre?

Video: Intermolekylære krefter i kloroeddiksyre?

Video: Intermolekylære krefter i kloroeddiksyre?
Video: Intermolecular Forces - Hydrogen Bonding, Dipole Dipole Interactions - Boiling Point & Solubility 2024, Kan
Anonim

Kloreddiksyre, fordi London-dispersjon tvinger London-dispersjonskrefter London-dispersjonskrefter (LDF, også kjent som dispersjonskrefter, London-krefter, øyeblikkelige dipol-induserte dipolkrefter, Fluctuating Induced Dipole Bonds eller løst som van der Waals-krefter) er en type kraft som virker mellom atomer og molekyler som norm alt er elektrisk symmetriske; det vil si at elektronene er … https://en.wikipedia.org › wiki › London_dispersion_force

London spredningsstyrke - Wikipedia

blant molekylene er svakere. Kloreddiksyre, fordi dipol-dipolkreftene blant molekylene er svakere. Jodoeddiksyre, fordi London-spredningskreftene blant molekylene er sterkere.

Hvilke intermolekylære krefter finnes i eddiksyre?

I eddiksyre (som har kjemisk formel $C{{H}_{3}}COOH$), har den tre typer intermolekylære krefter som er- hydrogenbinding, dipol-dipol-interaksjoner og spredningskraft. Den har en spesielt sterk type hydrogenbinding.

Hvilken intermolekylær kraft er s altsyre?

Det er to intermolekylære krefter til stede i HCl: Dipol-dipol og London-dispersjonskrefter. Av de to er dipol-dipolkreftene sterkere. Dipol-dipolkreftene kommer fra H-Cl-bindingsdipolen (ettersom Cl er mer elektronegativ enn H).

Hva er de intermolekylære kreftene i vann og eddiksyre?

Vann har sterke hydrogenbindinger. Som vann har eddiksyre sterke hydrogenbindinger. I fast eddiksyre danner molekylene sykliske par forbundet med hydrogenbindinger.

Er etanoic acid dipole dipole?

I eddiksyre (CH3COOH), hydrogenbinding, dipol-dipol-interaksjoner og dispersjonskraft er tilstede, mens i karbontetraklorid (CCl4) kun upolare spredningskrefter er tilstede.

Anbefalt: