Logo no.boatexistence.com

Hva er febernedsettende med eksempel?

Innholdsfortegnelse:

Hva er febernedsettende med eksempel?
Hva er febernedsettende med eksempel?

Video: Hva er febernedsettende med eksempel?

Video: Hva er febernedsettende med eksempel?
Video: antipyretic, analgesic and antibiotics meaning. 2024, Kan
Anonim

Antipyretisk: Noe som reduserer feberen eller demper den. Det er 3 klasser av febernedsettende medisiner som selges OTC (reseptfri) uten resept: salisylater -- aspirin (acetylsalisylsyre), kolinsalisylat (Arthropan), magnesiumsalisylat (Arthriten).), og natriumsalisylat (Scot-Tussin Original);

Hva er et febernedsettende middel, gi et eksempel?

De vanligste febernedsettende midler i USA er vanligvis ibuprofen og aspirin, som er ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som hovedsakelig brukes som smertestillende (smertestillende), men som også har antipyretiske egenskaper; og paracetamol (acetaminophen), et smertestillende middel med svake antiinflammatoriske egenskaper.

Hva er et febernedsettende middel og hva brukes det til?

Medikamenter som brukes for å redusere kroppstemperaturen ved feber. Et smertestillende medikament som brukes alene eller i kombinasjon med opioider for smertebehandling, og som et febernedsettende middel.

Hva er eksemplene på smertestillende?

Analgetika, også k alt smertestillende, er medisiner som lindrer ulike typer smerter – fra hodepine til skader til leddgikt.

Eksempler inkluderer:

  • Codeine.
  • Fentanyl.
  • Hydrokodon.
  • Meperidin.
  • metadon.
  • Naloxone eller n altrekson.
  • Oxycodone.

Hvordan virker febernedsettende?

Antipyretika virker ved å redusere prostaglandinsyntese Syntese av prostaglandin som PGE 2 krever enzymet cyklooksygenase. Substratet for cyklooksygenase er arakidonsyre. Antipyretiske medisiner er for det meste hemmere av cyclooxygenase (COX) enzymer.

Anbefalt: