Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er jordekorn dårlige?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er jordekorn dårlige?
Hvorfor er jordekorn dårlige?

Video: Hvorfor er jordekorn dårlige?

Video: Hvorfor er jordekorn dårlige?
Video: The Worst Film Quadrilogy - Alvin & The Chipmunks 2024, Kan
Anonim

Siden de sjelden er større enn fem tommer lange og ikke er kjent for å være aggressive, er ikke jordekorn vanligvis en trussel mot mennesker eller kjæledyr. Men deres grave- og matvaner kan ødelegge vegetasjon og skape stygge hull langs plener I ekstreme tilfeller kan gravehullene deres skade bygningsfundamenter.

Er jordekorn dårlige å ha rundt huset?

På en boligeiendom kan graving av jordegern forårsake noen destruktive, strukturelle skader Siden de ofte velger å grave tunnelene sine under fortau og oppkjørsler, nær betongterrasser, verandaer, trapper, støttemurer og fundamentet, kan denne aktiviteten svekke støttene og føre til skade på disse områdene.

Er jordekorn bra for noe?

Jeekorn er gunstige

En ting som gjør jordekorn gunstige er avføringen, som inneholder frøene og soppsporene de spiser. Uansett hvor de bæsj, sprer de frø av tre og andre planter, i tillegg til mykorrhiza, en sopp som er avgjørende for å øke vann- og næringsopptaket i planter.

Hvilken skade forårsaker jordegern?

Egern skader vanligvis ikke eiendom, men de kan skade prydplanter når de høster frukt og nøtter. Av og til graver jordekorn og spiser vårblomstrende løker og graver seg ned i blomsterbed eller under fortau og verandaer. Men det er ingen dokumenterte tilfeller av en jordekornsgrav som forårsaker strukturell skade.

Hva hater jordegern mest?

I motsetning til nesen til mennesker, tåler ikke jordegern lukten av visse sterke oljer som peppermynte, sitrus, kanel og eukalyptus. I tillegg tåler ikke jordekorn lukten av hvitløk.

Anbefalt: