Logo no.boatexistence.com

Hvorfor brukes koblingsboks?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor brukes koblingsboks?
Hvorfor brukes koblingsboks?

Video: Hvorfor brukes koblingsboks?

Video: Hvorfor brukes koblingsboks?
Video: Now You Know Junction Boxes 2024, Kan
Anonim

Hva er koblingsbokser og hva brukes de til? En koblingsboks er et kabinett som beskytter en forbindelse (krysset) av to eller flere ledninger som fører elektrisk strøm Dette beskyttelsesnivået er nødvendig for å forhindre brann og for å opprettholde solide, pålitelige forbindelser som forblir stramt over mange år.

Er en koblingsboks nødvendig?

En koblingsboks utfører flere viktige funksjoner: Omslutter ledningsforbindelsene og beskytter dem mot fysisk skade Gir et middel for montering av det elektriske enheten og feste den eller de elektriske kabelene som betjener enheten. Forhindrer utilsiktet kontakt med strømførende ledninger og terminaler.

Når bør du bruke en koblingsboks?

Du trenger en koblingsboks hvis du ikke kan koble til inne i en eksisterende elektrisk boks Du bør installere boksen med åpningen vendt ut fra veggen slik at alle ledningene inni er tilgjengelige. Som enhver elektrisk boks bør den installeres slik at kanten av åpningen er i flukt med veggen.

Hvordan fungerer en koblingsboks?

I hovedsak inneholder en koblingsboks ledningsforbindelser for å dele strøm fra én enkelt kilde til flere uttak. En koblingsboks kan for eksempel inneholde én ledningsstrømkilde som er koblet til gjennom flere ledninger for å drive flere forskjellige lys.

Hvor mange ledninger kan du ha i en koblingsboks?

Velg riktig koblingsboks

For eksempel kan den minste 2-x-4-x-1-1/2-tommers dype boks skjøte bare to kabler (fire eller fem ledende ledninger)), mens de største 4 x 4 x 2-1/8-tommers dype bokser kan håndtere så mange som fire til seks kabler (opptil 18 individuelle ledende ledninger).

Anbefalt: