Logo no.boatexistence.com

Kan dekompensert cirrhose reverseres til kompensert?

Innholdsfortegnelse:

Kan dekompensert cirrhose reverseres til kompensert?
Kan dekompensert cirrhose reverseres til kompensert?

Video: Kan dekompensert cirrhose reverseres til kompensert?

Video: Kan dekompensert cirrhose reverseres til kompensert?
Video: Цирроз печени - обзор (русские субтитры) 2024, Kan
Anonim

Hvordan behandles dekompensert cirrhose? Det er begrensede behandlingsmuligheter for dekompensert cirrhose. På dette senere stadiet av leversykdom er det vanligvis ikke mulig å reversere tilstanden Men dette betyr også at personer med dekompensert cirrhose ofte er gode kandidater for en levertransplantasjon.

Hvor lenge kan du leve med dekompensert skrumplever?

Personer med diagnosen dekompensert skrumplever har en gjennomsnittlig forventet levealder mellom 1 og 3 år. Dette avhenger imidlertid av alder, generell helse og potensielle komplikasjoner, slik som alvorlighetsgraden av symptomer og andre sykdommer.

Er kompensert skrumplever alltid dekompensert?

Progresjon av sykdommen er rask med dekompensasjonsraten hos pasienter med kompensert cirrhose er 11 % per år, men er spesielt rask det første året etter diagnosen med 31 % i dette første året.

Hvor alvorlig er dekompensert cirrhose?

Personer med dekompensert skrumplever som allerede er svært syke med problemer som encefalopati, gulsott og blødningsproblemer, står i fare for en alvorlig komplikasjon k alt hepatoren alt syndrom, som er nyresvikt ved leversykdom. For de fleste pasienter er det nødvendig med en levertransplantasjon, for noen snarest.

Kan jeg leve et langt liv med kompensert skrumplever?

Mange pasienter med kompensert skrumplever har en relativt lang forventet levealder Pasientutdanning, passende overvåkings- og forebyggende strategier, og regelmessig overvåking av tilstanden deres kan forbedre pasientens livskvalitet og forsinke eller forhindre mange av de alvorlige komplikasjonene forbundet med skrumplever.

Anbefalt: