Logo no.boatexistence.com

Når et problem p sies å være delvis avgjørbart?

Innholdsfortegnelse:

Når et problem p sies å være delvis avgjørbart?
Når et problem p sies å være delvis avgjørbart?

Video: Når et problem p sies å være delvis avgjørbart?

Video: Når et problem p sies å være delvis avgjørbart?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

– Et beslutningsproblem P sies å være semi-avgjørbart (dvs. ha en semi-algoritme) hvis språket L for alle ja-instanser til P er r.e. – (Ekvivalensproblem for DFA) Gitt to DFA-er, godtar de samme språk? Bevis: Husk Cantors argument fra første forelesning.

Når et problem sies å være delvis avgjørbart?

Semi-avgjørbare problemer er de for som en Turing-maskin stopper på inndata som den aksepterer, men den kan enten stoppe eller sløyfe for alltid på inngangen som avvises av Turing-maskinen. Slike problemer kalles Turing-gjenkjennelige problemer.

Hva er et delvis avgjørbart problem?

Definisjon: Ett hvis tilknyttede språk er et rekursivt tallrikt språk. Tilsvarende eksisterer det en algoritme som stopper og sender ut 1 for hver forekomst som har et "ja"-svar, men for tilfeller som har et "nei"-svar er det tillatt enten å ikke stoppe eller å stoppe og sende ut 0.

Er stoppproblemet delvis avgjørbart?

Alan Turing beviste i 1936 at en generell algoritme som kjører på en Turing-maskin som løser stoppproblemet for alle mulige programinndatapar, nødvendigvis ikke kan eksistere. Derfor er stoppeproblemet uavklart for Turing-maskiner.

Hvorfor er stoppproblemet delvis avgjørbart?

Et språk sies å være delvis avgjørbart hvis det finnes en Turing-maskin som stopper hvis et ord tilhører språket (JA-tilfeller) og kan avvise eller gå inn i uendelig løkke hvis ordet ikke tilhører språket (INGEN kasus).

Anbefalt: