Hva betyr depolarisering?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr depolarisering?
Hva betyr depolarisering?

Video: Hva betyr depolarisering?

Video: Hva betyr depolarisering?
Video: Celler: Membran- og aksjonspotensial 2024, September
Anonim

I biologi er depolarisering en endring i en celle, hvor cellen gjennomgår et skifte i elektrisk ladningsfordeling, noe som resulterer i mindre negativ ladning inne i cellen sammenlignet med utsiden.

Hva betyr depolarisering?

1: prosessen med å depolarisere noe eller tilstanden til å bli depolarisert 2 fysiologi: tap av forskjellen i ladning mellom innsiden og utsiden av plasmamembranen til en muskel eller nervecelle på grunn av endring i permeabilitet og migrering av natriumioner til det indre …

Hva menes med depolarisering av hjertet?

Depolarisering av hjertet er den ordnede passasjen av elektrisk strøm sekvensielt gjennom hjertemuskelen, endrer den, celle for celle, fra den polariserte tilstanden i hvile til den depolariserte tilstanden. hele hjertet er depolarisert.… Dette er en tilstand der hjertet ikke lenger slår.

Hva betyr depolarisert i biologi?

En elektrisk tilstand i en eksiterbar celle hvor innsiden av cellen gjøres mindre negativ i forhold til utsiden enn ved hvilemembranpotensialet. En nevronmembran depolariseres hvis en stimulus reduserer spenningen fra hvilepotensialet på -70mV i retning nullspenning

Hva er forskjellen mellom depolarisering og repolarisering?

Bevegelsen av en celles membranpotensial til en mer positiv verdi blir referert til som depolarisering. endringen i membranpotensial fra en positiv til en negativ verdi omtales som repolarisering.

Anbefalt: