Logo no.boatexistence.com

Hva er scampi laget av?

Innholdsfortegnelse:

Hva er scampi laget av?
Hva er scampi laget av?

Video: Hva er scampi laget av?

Video: Hva er scampi laget av?
Video: The Origins of Scampi 2024, Juli
Anonim

Scampi, også k alt Dublin Bay Prawn eller Norway Lobster (Nephrops norvegicus), er en spiselig hummer av ordenen Decapoda. Den er utbredt i Middelhavet og det nordøstlige Atlanterhavet, fra Nord-Afrika til Norge og Island, og er en gastronomisk delikatesse.

Hvilket kjøtt er det i scampi?

Scampi er et italiensk ord som migrerte over hele Europa. I de fleste land, spesielt Italia, betyr scampi den skrellede halen av pen mye alle slags reker, men i Storbritannia refererer det til kjøttet fra bare en spesiell reke: langoustine.

Hva er Wholetail-scampi laget av?

Søt, saftig helhale-scampi, fra kystvannet i Storbritannia og Irland, håndskrelt og pakket inn i lyse gylne brødsmuler. Scampien vår er laget av hele halene av langoustines, viltfanget av fiskere, hvis familier har fisket i generasjoner i kystvannet i Storbritannia og Irland.

Er scampi et krepsdyr?

Scampi, Dublin Bay Prawn, Langoustine, Nephrops, Norway hummer - kall det hva du vil, denne lille oransje hummeren er det mest kommersielt viktigste krepsdyret i hele Europa.

Er scampi en langoustine?

Forskjellen mellom scampi (langoustine) og reker er at scampien tilhører hummerfamilien og reker til rekefamilien. Langoustinen er fanget her i Nordsjøen, og gambaene er det ikke.

Anbefalt: