Logo no.boatexistence.com

Hvorfor krymper en?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor krymper en?
Hvorfor krymper en?

Video: Hvorfor krymper en?

Video: Hvorfor krymper en?
Video: Специалисты не хотят, чтобы вы это знали! Советы и хитрости которые реально выручают! 2024, Kan
Anonim

Praksisen med å forberede krympede hoder hadde opprinnelig religiøs betydning; krympe hodet til en fiende ble antatt å utnytte ånden til den fienden og tvinge ham til å tjene krymperen. Det ble sagt for å hindre sjelen i å hevne hans død.

Hva ville få en hodeskalle til å krympe?

En viss grad av hjernekrymping oppstår naturlig når folk blir eldre. Andre potensielle årsaker til hjernekrymping inkluderer skade, visse sykdommer og lidelser, infeksjoner og alkoholbruk. Akkurat som kroppen eldes, blir hjernen også eldre. Men ikke alle hjerner eldes like.

Hvordan krympet hodejegere?

Først måtte huden og håret skilles fra hodeskallen for å la dem krympe i ulik hastighet. Deretter ble øyelokkene sydd igjen og munnen ble stukket med en knagg. Og for selve krympingen ble hodene lagt i en stor kjele og kokt i en veldig bestemt tid.

Hva er de krympede hodene i Sør-Amerika?

Hva er egentlig krympede hoder? De krympede hodene, eller tsantsas, ble laget av Shuar- og Achuar-folket som bor i regnskogene i Ecuador og Peru. De ble skapt ved å skrelle tilbake huden og håret på en menneskeskalle fra en død mannlig fiende, med bein, hjerne og annet materiale som ble kastet.

Finnes det faktisk krympede hoder?

Hodejakt har funnet sted i mange regioner i verden, men praksisen med hodekrymping har bare blitt dokumentert i nordvest-regionen av Amazonas regnskog Jivaroan-folk, som inkluderer Shuar, Achuar-, Huambisa- og Aguaruna-stammene fra Ecuador og Peru er kjent for å ha krympet menneskehoder.

Anbefalt: