Logo no.boatexistence.com

Hvordan får du tommelen fast?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan får du tommelen fast?
Hvordan får du tommelen fast?

Video: Hvordan får du tommelen fast?

Video: Hvordan får du tommelen fast?
Video: How To Cure Plantar Fasciitis FAST & FOREVER [Heel Pain & Heel Spurs] 2024, Kan
Anonim

Du kan få en fastklemt finger med en fastklemt finger. En fastklemt finger er en samtale som refererer til en rekke skader på leddene i fingrene, som skyldes aksial belastning utover det som leddbåndene tåler. Vanlige deler av fingeren som er utsatt for denne typen skade er leddbånd, ledd og bein. https://en.wikipedia.org › wiki › Jammed_finger

Finger som sitter fast – Wikipedia

når du slår fingeren mot noe og kraften skyver fingertuppen ned mot hånden din I dette tilfellet vil det proksimale interfalangeale (PIP) leddet i midten av fingeren absorberer kraften fra slaget og leddbåndet i fingeren blir strukket.

Hvordan løsner du tommelen?

Påfør is i 15 minutter, vent til fingertemperaturen er normal, og gjenta prosessen. Etter at hevelsen går ned og smerten avtar, prøv å bevege fingeren veldig lett. Hvis skaden er mild, vil du kunne flytte den med lite ubehag etter kort tid.

Bør du trekke en fastkjørt tommel?

Hvis du er som mange idrettsutøvere, er en av de vanligste anbefalingene for en akutt fingerforstuing å "trekke den ut." Dette bør ikke gjøres. Å trekke i et ledd kan skape ytterligere stress på et nylig skadet leddbånd.

Hvorfor føles det som om tommelen sitter fast?

Trigger Finger & Trigger Tommel. Triggerfinger eller triggertommel er en tilstand som fører til at fingrene eller tommelen blir fast i bøyd stilling De med triggerfinger eller triggertommel kan ha stivhet når de bøyer fingeren(e) eller hører knepping og dukker når du beveger fingeren(e).

Vil en fastkjørt finger bli lilla?

I tillegg kan den strekke seg til deler av hånden som omgir fingeren. Området vil også få blåmerker, noe som gir fingeren en blåaktig eller lilla fargetone. Fingeren kan også se litt deformert eller malplassert ut. I tillegg vil du ikke kunne bevege en brukket finger (eller bare være i stand til å bevege den lett).

Anbefalt: