Logo no.boatexistence.com

Er det divergerende eller konvergerende?

Innholdsfortegnelse:

Er det divergerende eller konvergerende?
Er det divergerende eller konvergerende?

Video: Er det divergerende eller konvergerende?

Video: Er det divergerende eller konvergerende?
Video: Convergent and divergent sequences | Series | AP Calculus BC | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

convergeHvis en serie har en grense, og grensen eksisterer, konvergerer serien. divergent Hvis en serie ikke har en grense, eller grensen er uendelig, er serien divergent.

Hvordan vet du om konvergerer eller divergerer?

Hvis du har en serie som er mindre enn en konvergent benchmark-serie, må serien din også konvergere. Hvis referanseindeksen konvergerer, konvergerer serien din; og hvis benchmark divergerer, divergerer serien din. Og hvis serien din er større enn en divergerende referanseserie, må serien din også divergere.

Hvordan vet du om en serie konvergerer?

Hvis sekvensen av partielle summer er en konvergent sekvens (dvs. dens grense eksisterer og er endelig) kalles serien også konvergent og i dette tilfellet hvis limn→∞sn=s lim n → ∞ ⁡ s n=s deretter, ∞∑i=1ai=s ∑ i=1 ∞ a i=s.

Konvergerer eller divergerer 1 Ex?

1/(ex) er større eller lik 1/(ex+1) (mellom null og uendelig) Feil integral ∫∞01(ex)dx er konvergent og den er 1, men feil integral ∫∞01 (ex+1)dx er divergerende.

Divergerer eller konvergerer 0?

Derfor, hvis grensen for en n a_n an er 0, bør summen konvergere. Svar: Ja, en av de første tingene du lærer om uendelige serier er at hvis termene i serien ikke nærmer seg 0, så kan serien umulig konvergere. Dette er sant.

Anbefalt: