Logo no.boatexistence.com

Kan svette hjelpe på sykdom?

Innholdsfortegnelse:

Kan svette hjelpe på sykdom?
Kan svette hjelpe på sykdom?

Video: Kan svette hjelpe på sykdom?

Video: Kan svette hjelpe på sykdom?
Video: Can You Sweat out a Cold? 2024, Kan
Anonim

Du har kanskje hørt at det er gunstig å «svette ut en forkjølelse». Selv om eksponering for oppvarmet luft eller trening kan hjelpe midlertidig å lindre symptomene, er det lite bevis som tyder på at de kan hjelpe til med å behandle en forkjølelse.

Kan du svette ut et virus?

Nei, det kan faktisk gjøre deg mer syk. Det er ingen vitenskapelige bevis som tyder på at du kan svette ut en forkjølelse, og faktisk kan det til og med forlenge sykdommen din. Her er det du trenger å vite om hvorfor svette ikke hjelper når du er syk, og hvordan du kan forebygge sykdom i fremtiden.

Hvorfor hjelper svette når du er syk?

Folk som har feber har også høyere risiko for å utvikle dehydrering. Feber er en viktig komponent i kroppens naturlige helbredelsesprosess. Når du har feber, prøver kroppen din å kjøle seg ned naturlig ved å svette.

Er det bedre å være varm eller kald når du er syk?

Du har kanskje hørt at det er fordelaktig å « svette ut en forkjølelse». Selv om eksponering for oppvarmet luft eller trening kan hjelpe midlertidig å lindre symptomene, er det lite som tyder på at de kan hjelpe til med å behandle en forkjølelse.

Er badstuer bra når man er syk?

Noen anerkjente fordeler har ikke blitt undersøkt, men det er bevis på at badstuer kan fremskynde utvinningen etter forkjølelse og redusere forekomsten av dem. Noen forskere mistenker at badstuvarme reduserer symptomene fordi den forbedrer dreneringen, mens andre spekulerer i at de høye temperaturene bidrar til å svekke forkjølelses- og influensavirus.

Anbefalt: