Logo no.boatexistence.com

Vil bensvakhet fra isjias forsvinne?

Innholdsfortegnelse:

Vil bensvakhet fra isjias forsvinne?
Vil bensvakhet fra isjias forsvinne?

Video: Vil bensvakhet fra isjias forsvinne?

Video: Vil bensvakhet fra isjias forsvinne?
Video: Top 11 Causes of Burning Feet & Peripheral Neuropathy [Instant FIX?] 2024, Kan
Anonim

Hvis isjiasnerven er skadet, kan det føre til nummness, prikking og, i mer alvorlige tilfeller, svakhet i knærne eller bena. Jo lenger det blir ubehandlet, jo lenger tid vil det ta før nummenhet og svakhet forsvinner, og de kan bli permanente.

Hvor lenge varer svakhet i beina etter isjias?

En akutt episode kan vare mellom én og to uker, og vanligvis løser seg i løpet av noen uker. Det er ganske vanlig å oppleve nummenhet en stund etter at smertene har gitt seg. Du kan også ha isjiasepisoder en håndfull ganger i året.

Kan isjias gi deg et svakt ben?

Selv om isjiassmerter kan være alvorlige og føre til at benet ditt føles svakt, gir symptomene vanligvis ingen langsiktige komplikasjoner.

Hvorfor er benet mitt svakt av isjias?

De gir bevegelse og følelse til hoftene, baken og bena. Isjias reiser det stygge hodet når noe komprimerer nerven. Den klypen resulterer i smerte (og noen ganger svakhet) opp og ned på benet, vanligvis bare på den ene siden.

Hvor lang tid tar det å komme seg etter skade på isjiasnerven?

Ijias blir vanligvis bedre om 4–6 uker, men det kan vare lenger. Hvis smerten er alvorlig eller varer mer enn 6 uker, bør du vurdere å snakke med en lege om behandlings alternativer.

Anbefalt: