Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer begrepet hoodlum fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer begrepet hoodlum fra?
Hvor kommer begrepet hoodlum fra?

Video: Hvor kommer begrepet hoodlum fra?

Video: Hvor kommer begrepet hoodlum fra?
Video: Hoodlums In The Holler, from the clubs point of view. Part 1 2024, Juli
Anonim

San Francisco: Code Switch Den uventede historien om hvordan "unge menn og gutter" som "begår voldshandlinger og ugagn" ble kjent som hoodlums. Begrepet ble først brukt mye på 1870-tallet i San Francisco, hvor gjenger ofte siktet inn mot kinesiske immigranter.

Hva betyr hoodlum i ordboken?

substantiv. en kjeltring eller gangster. en ung gatekjerring, spesielt en som tilhører en gjeng.

Er Hood en forkortelse for hoodlum?

Svar: Ordet "hoodlum" oppsto i San Francisco rundt 1870. ( Det ble ikke forkortet til "hood" før ca. 1930) I ca. 1877 tok folk varsel om "hoodlum" i andre områder av landet, men på den tiden kunne ingen huske nøyaktig hvordan det hadde blitt til.

Hva er forskjellen mellom kjeltringer og kjeltringer?

Som substantiv er forskjellen mellom hoodlum og kjeltring

at hoodlum er en gangster; en innleid kjeltring mens kjeltring er en kriminell med et skremmende og upassende utseende og væremåte, som behandler andre voldelig og grovt, spesielt for leie.

Kommer Hood fra hoodlum?

Som Jan Freeman fra Boston Globe skrev i 2004, kommer " hood" fra et gammelengelsk ord for hodedekke mens "hoodlum" kommer fra et tysk ord som betyr "ragamuffin". " Hun foreslår imidlertid at fordi det i det moderne sinnet er semantisk relatert til en "hoodlum" eller "hette" (fra nabolaget), bruk av ordet " …

Anbefalt: