Er nikkelbelegg farlig?

Innholdsfortegnelse:

Er nikkelbelegg farlig?
Er nikkelbelegg farlig?

Video: Er nikkelbelegg farlig?

Video: Er nikkelbelegg farlig?
Video: CONDOR DREIRAD mit Puch 3-Gangmotor 50er Jahre | Atomargeil würd ich sagen 2024, Oktober
Anonim

Bekymringer i platingsindustrien. Nikkelplater kan få dermatitt ved hudkontakt med løselige nikkelforbindelser. De kan oppleve luftveisproblemer ved å inhalere luftbårne aerosoler eller andre nikkelholdige partikler. De forebyggende tiltakene er hansker og ventilasjon og/eller masker.

Er nikkelbelegg giftig?

Det internasjonale byrået for kreftforskning (IARC) har fastslått at noen nikkelforbindelser er kreftfremkallende for mennesker og at metallisk nikkel muligens kan være kreftfremkallende for mennesker. EPA har fastslått at nikkelraffineristøv og nikkelsubsulfid er kreftfremkallende stoffer for mennesker.

Er nikkel farlig for mennesker?

Nikkelkontakt kan forårsake en rekke bivirkninger på menneskers helse, som allergi, hjerte- og karsykdommer, lungefibrose, lunge- og nesekreft.

Kan nikkel absorberes gjennom huden?

Mynter, rørleggerarmaturer, visse sjampoer og vaskemidler, pigmenter og smykker kan inneholde små mengder nikkel som kan absorberes gjennom huden Over tid, direkte hudkontakt med disse gjenstandene kan føre til at en person blir sensibilisert overfor metallet og får en allergisk reaksjon på nikkel.

Hvor mye nikkel er giftig?

I store doser (>0,5 g) kan noen former for nikkel være akutt giftig for mennesker når det tas or alt (Daldrup et al. 1983, Sunderman et al. 1988). Orale LD-verdier for rotter varierer fra 67 mg nikkel/kg (nikkelsulfatheksahydrat) til >9000 mg nikkel/kg (nikkelpulver) (ATSDR 1988).

Anbefalt: