Logo no.boatexistence.com

Har protister en kjerne?

Innholdsfortegnelse:

Har protister en kjerne?
Har protister en kjerne?

Video: Har protister en kjerne?

Video: Har protister en kjerne?
Video: ДАВНО ЗАБЫТЫЙ КИЛЛЕР ВЕРНУЛСЯ, НО НЕ ПОМНИТ КТО ОН И ОТКУДА - Призрак - Русский боевик 2024, Juni
Anonim

Protister er en mangfoldig samling av organismer. Selv om unntak finnes, er de primært mikroskopiske og encellede, eller består av en enkelt celle. Cellene til protister er høyt organisert med en kjerne og spesialisert cellemaskineri k alt organeller.

Har protister en kjerne og DNA?

Som alle andre eukaryoter, har protister en kjerne som inneholder deres DNA. De har også andre membranbundne organeller, som mitokondrier og endoplasmatisk retikulum.

Har alle protister en ekte kjerne?

En slik membranbundet organell er en kjerne, som alle protister (uansett om de er mer 'dyrelignende', 'plantelignende' eller 'sopp- liker') har.

Har protistceller en kjerne?

Protistceller kan inneholde en enkelt kjerne eller mange kjerner; de varierer i størrelse fra mikroskopiske til tusenvis av meter i areal. Protister kan ha dyrelignende cellemembraner, plantelignende cellevegger, eller de kan være dekket av en pellikkel.

Mangler protister en kjerne?

Hva er protister? Protister er eukaryoter, noe som betyr at cellene deres har en kjerne og andre membranbundne organeller. De fleste, men ikke alle, protister er encellede. Bortsett fra disse funksjonene har de veldig lite til felles.

Anbefalt: