Har kimærer skjell?

Innholdsfortegnelse:

Har kimærer skjell?
Har kimærer skjell?

Video: Har kimærer skjell?

Video: Har kimærer skjell?
Video: Could You Be a Chimera? 2024, Oktober
Anonim

Som andre medlemmer av klassen Chondrichthyes, er chimaera-skjeletter konstruert av brusk. Huden deres er glatt og naken, mangler placoide skjell (unntatt i spennene), og fargen kan variere fra svart til brungrå. Til forsvar har de fleste kimærer en giftig ryggrad foran ryggfinnen.

Hva er et karakteristisk trekk ved haierokker og kimærer?

Kimærer har store hoder og lange kropper som smalner av til en piskaktig hale Huden er glatt og gummiaktig og har ingen skjell. Haier og skøyter og rokker har gjeller som åpner seg utover, har ingen svømmeblære og har et sandpapirlignende huddekke i stedet for skjell. Haier varierer i størrelse fra bittesmå til enorme.

Hvilken type skalaer har chondrichthyene?

Chondrichthyans har tannlignende skjell som kalles dermal denticles eller placoid scales.

Hvordan er kimærer forskjellig fra andre bruskfisk?

I motsetning til haier og rokker, har kimærer en enkelt utvendig gjelleåpning, dekket av en klaff som hos benfiskene, på hver side av kroppen. … Chimaeras er avsmalnende fisker med store bryst- og bekkenfinner, store øyne og to ryggfinner, den første med en skarp ryggrad.

Hvilken type vekt har Ratfish?

Skinnet på den flekkete rottefisken er glatt og mangler skjell Den maksimale rapporterte størrelsen på den flekkete rottefisken er 23,6 tommer (60 cm) total lengde og 14,2 tommer (36 cm) kroppslengde. Hannene blir modne med en kroppslengde på 7,3–7,9 tommer (18,5–20,0 cm) og hunnene blir modne ved 9,4–9,8 tommer (24–25 cm) kroppslengde.

Anbefalt: