Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er aceton og heksan blandbare?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er aceton og heksan blandbare?
Hvorfor er aceton og heksan blandbare?

Video: Hvorfor er aceton og heksan blandbare?

Video: Hvorfor er aceton og heksan blandbare?
Video: Остатки пенопласта больше не выбрасываю! Эксперименты и применение! 2024, Kan
Anonim

aceton er for det meste en ikke-polar forbindelse slik at den kan blandes med heksan aceton har både polare og ikke-polare deler slik at den kan samhandle gunstig med både vann og heksan O aceton er et lite molekyl slik at det passer inn i løsningsmiddelmatrisen til.

Er aceton løselig i heksan?

Aceton er fritt løselig i både heksan og vann, mens heksan og vann ikke blandes i det hele tatt.

Hvordan er aceton blandbar i heksan?

"Hvorfor oppløses heksan i aceton?" Akkurat som heksanmolekyler holder seg godt sammen med andre heksanmolekyler (og med alle andre rette hydrokarbonmolekyler) og acetonmolekyler holder seg godt sammen med andre acetonmolekyler, vil heksanmolekyler gjerne holde seg med aceton.

Hvorfor er aceton og vann blandbare?

Acetonmolekyler har en polar karbonylgruppe som gjør at de kan AKSEPTERE hydrogenbindinger fra ANDRE forbindelser. … Den svakt positive ladningen på hvert hydrogen kan tiltrekke seg svakt negative oksygenatomer på andre vannmolekyler, og danner hydrogenbindinger. Hvis aceton tilsettes vann, vil aceton oppløses fullstendig

Er heksan og aceton det samme?

Svar: Aceton er et mer polart løsningsmiddel enn heksaner. Hvis det ble brukt til å eluere de samme tre forbindelsene, ville hver av forbindelsene reise raskere fordi det mer polare eluerende løsningsmidlet er mer dyktig til å eluere forbindelsene fra den polare adsorbenten.

Anbefalt: