Logo no.boatexistence.com

Hvem er den blinde theban-seeren?

Innholdsfortegnelse:

Hvem er den blinde theban-seeren?
Hvem er den blinde theban-seeren?

Video: Hvem er den blinde theban-seeren?

Video: Hvem er den blinde theban-seeren?
Video: Audiobooks and subtitles: The Odyssey. Homer. Part 2(Last). History. War. Mythology. 2024, Kan
Anonim

I gresk mytologi var Tiresias (/taɪˈriːsiəs/; gammelgresk: Τειρεσίας, romanisert: Teiresías) en blind profet av Apollo i Theben, kjent for å være forvandlet og for å være forvandlet til klarsyn. til en kvinne i syv år. Han var sønn av gjeteren Everes og nymfen Chariclo.

Hva er en tebansk seer?

Tiresias, i gresk mytologi, en blind tebansk seer, sønn av en av Athenas favoritter, nymfen Chariclo. Han er deltaker i flere kjente legender. … Foruten lang levetid, innebærer et annet av Tiresias sine trekk at han har levd som mann, så som kvinne og så som mann igjen.

Hvem er den blinde profeten i Antigone?

En gutt leder i Tiresias, den blinde spåmannen fra Theben. Creon sverger at han vil adlyde alle råd Tiresias gir ham, siden han skylder så mye til sine tidligere råd. Tiresias forteller ham at hans avslag på å begrave Polynices og hans straff av Antigone for begravelsen vil bringe gudenes forbannelser ned over Theben.

Hvem er den blinde profeten i Oedipus Rex?

En gutt leder i den blinde profeten Tiresias. Ødipus ber ham om å avsløre hvem Laius sin morder er, men Tiresias svarer bare at han vet sannheten, men ønsker at han ikke gjorde det. Først forvirret, så sint, insisterer Oedipus på at Tiresias skal fortelle Theben hva han vet.

Hvem var den styggeste guden?

Fakta om Hefaistos Hephaistos var den eneste stygge guden blant perfekt vakre udødelige. Hefaistos ble født deformert og ble kastet ut av himmelen av en eller begge foreldrene hans da de la merke til at han var ufullkommen. Han var de udødeliges arbeider: han laget deres boliger, inventar og våpen.

Anbefalt: