Logo no.boatexistence.com

Er valnøtttrær rotete?

Innholdsfortegnelse:

Er valnøtttrær rotete?
Er valnøtttrær rotete?

Video: Er valnøtttrær rotete?

Video: Er valnøtttrær rotete?
Video: 1.BÖLÜM 🍀 ''VADİDEKİ ZAMBAK'' 🍀 HONORE DE BALZAC🍀(SESLİ KİTAP - DÜNYA KLASİKLERİ) 2024, Juni
Anonim

Den store og rikelige frukten anses som rotete og uønsket og gjør landskapsarbeid med svarte valnøtttrær uønsket for noen. Dette rotet betyr at bare noen landskapsarkitekter vet hvordan de effektivt skal håndtere det. Enda viktigere, svarte valnøtttrær produserer et kjemikalie k alt juglone som kan drepe eller skade noen planter.

Er valnøtttrær dårlige?

Sorte valnøtttrær har et velfortjent rykte for å gjøre livet vanskelig for gartnere fordi de slipper ut en giftig forbindelse k alt juglone, som kan påvirke mange typer planter negativt. … Røttene er også giftige og juglone kan vedvare i død ved i årevis selv etter at treet er fjernet.

Er sorte valnøtttrær ønskelig?

Svart valnøtt (Juglans nigra) regnes som et av de mest verdifulle trærne som er hjemmehørende i Nord-Amerika. Treverket er verdifullt for møbel- og møbelproduksjon, og de spiselige nøtterne høstes for kommersielt salg.

Hva kan du ikke plante i nærheten av et valnøtttre?

Unngå å plante grønnsaker som er følsomme for juglone, for eksempel asparges, kål, aubergine, erter, paprika, poteter, rabarbra og tomater.

Hvorfor er valnøtttrær dårlige?

Frukten, bladene og røttene til svarte valnøtttrær inneholder et kjemikalie, juglone, som kan ha en ødeleggende innvirkning på røtter til andre planter. Hos mennesker kan inntak av selv en liten mengde ren juglone forårsake en alvorlig forgiftningseffekt. Inne i treet er juglone en klar væske - k alt prejuglone - som er ikke giftig.

Anbefalt: