Logo no.boatexistence.com

Ware er utfordrer dyp?

Innholdsfortegnelse:

Ware er utfordrer dyp?
Ware er utfordrer dyp?

Video: Ware er utfordrer dyp?

Video: Ware er utfordrer dyp?
Video: Откуда берется варикоз и как его победить 2024, Kan
Anonim

The Challenger Deep er det dypeste kjente punktet på havbunnen i jordens hydrosfære, med en dybde på 10 902 til 10 929 m ved direkte måling fra dypdykkende nedsenkbare fartøyer, fjernstyrte undervannsfarkoster og bentiske landere og litt mer etter sonarbatymetri.

Hva er under Challenger Deep?

Det er 1,7 mil ned! Den gjennomsnittlige dybden av havet er omtrent 12 100 fot. Den dypeste delen av havet kalles Challenger Deep og ligger under det vestlige Stillehavet i den sørlige enden av Mariana Trench, som går flere hundre kilometer sørvest for den amerikanske territorialøya Guam.

Hva så de på bunnen av Challenger Deep?

De så piltannål på 9 843 fot (3 000 m) og en snodig liten skjeorm (Echuria) på 22 966 fot (7 000 m). På 26 247 fot (8 000 m) observerte de Mariana-sneglefisk og superkjempeamfipoder (Alicella-arter) – skapninger som er omtrent 20 ganger større enn typiske amfipoder.

Hvor er Challenger Deep det dypeste stedet på jorden?

I Stillehavet, et sted mellom Guam og Filippinene, ligger Marianergraven, også kjent som Marianergraven. På 35 814 fot under havoverflaten kalles bunnen Challenger Deep - det dypeste punktet kjent på jorden.

Hvem har vært på bunnen av Challenger Deep?

Den første og eneste gangen mennesker gikk ned i Challenger Deep var for mer enn 50 år siden. I 1960 nådde Jacques Piccard og marineløytnant Don Walsh dette målet i en nedsenkbar båt fra den amerikanske marinen, en badeby k alt Trieste.

Anbefalt: