Logo no.boatexistence.com

Hva er kondensasjonspolymerisering?

Innholdsfortegnelse:

Hva er kondensasjonspolymerisering?
Hva er kondensasjonspolymerisering?

Video: Hva er kondensasjonspolymerisering?

Video: Hva er kondensasjonspolymerisering?
Video: Condensation Polymerisation | Organic Chemistry | Chemistry | FuseSchool 2024, Juli
Anonim

Kondensasjonspolymerer er alle slags polymerer som dannes gjennom en kondensasjonsreaksjon - der molekyler går sammen og mister små molekyler som biprodukter som vann eller metanol.

Hva menes med kondensasjonspolymerisasjon?

En kondensasjonspolymerisasjon er en form for trinnvekstpolymerisasjon der monomerer og/eller oligomerer reagerer med hverandre for å danne større strukturelle enheter mens de frigjør mindre molekyler som et biprodukt som f.eks. som vann eller metanol.

Hva skjer ved kondensasjonspolymerisering?

Ved kondensasjonspolymerisasjon dannes et lite molekyl som et biprodukt hver gang det dannes en binding mellom to monomerer. Dette lille molekylet er ofte vann. Et eksempel på en kondensasjonspolymer er nylon.

Hva er kondensasjonspolymerisering gi et eksempel?

Kondensasjonspolymerer dannes når de små monomere enhetene reagerer med hverandre for å danne de større polymere enhetene med tap av vannmolekyl. Fullstendig svar: … Nylon og polyestere er eksempler på kondensasjonspolymerene.

Hva er kondensasjonspolymer 12?

Kondensasjonspolymerer er resultatet av gjentatte kondensasjonsreaksjoner mellom to forskjellige bifunksjonelle monomerer Polyamider, polyestere, fenol-formaldehyd-polymerer og melamin-formaldehyd-polymerer er alle viktige kondensasjonspolymerer. Polyamider er polymerer som har amidbindinger.

Anbefalt: