Logo no.boatexistence.com

Hvordan fungerer coombs?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer coombs?
Hvordan fungerer coombs?

Video: Hvordan fungerer coombs?

Video: Hvordan fungerer coombs?
Video: Расчески для Парикмахеров с РАЗМЕТКОЙ! Как выбрать расческу для стрижки волос! Уроки! 2024, Juli
Anonim

Coombs' test er brukes til å oppdage antistoffer som virker mot overflaten av de røde blodcellene Tilstedeværelsen av disse antistoffene indikerer en tilstand kjent som hemolytisk anemi, der blod inneholder ikke nok røde blodlegemer fordi de blir ødelagt for tidlig.

Hvordan fungerer en Coombs-test?

Det oppdager antistoffer som allerede er festet til røde blodceller Den indirekte Coombs-testen gjøres på en prøve av den flytende delen av blodet (serum). Den oppdager antistoffer som er tilstede i blodet og kan binde seg til visse røde blodlegemer, noe som fører til problemer hvis blodblanding oppstår.

Hvordan oppstår Coombs positive?

Et positivt resultat betyr at blodet ditt har antistoffer som kjemper mot røde blodceller. Dette kan være forårsaket av en transfusjon av uforenlig blod. Eller det kan være relatert til tilstander som hemolytisk anemi eller hemolytisk sykdom hos nyfødte (HDN).

Hvordan utføres en indirekte Coombs-test?

Den indirekte antiglobulintesten (IAT; indirekte Coombs-test) utføres ved å tilsette pasientplasma for å teste RBC etterfulgt av tilsetning av anti-humant globulin I begge tilfeller, tilstedeværelsen av et anti-RBC-antistoff (autoantistoff eller alloantistoff) forårsaker at RBC-er agglutineres når det anti-humane globulinet tilsettes.

Hva ser en Coombs-test etter?

Definisjon. Coombs-testen ser etter antistoffer som kan feste seg til de røde blodcellene dine og føre til at røde blodlegemer dør for tidlig.

Anbefalt: