Logo no.boatexistence.com

Når ble meropenem oppdaget?

Innholdsfortegnelse:

Når ble meropenem oppdaget?
Når ble meropenem oppdaget?

Video: Når ble meropenem oppdaget?

Video: Når ble meropenem oppdaget?
Video: Preparation & Administration of Meropenem (captioned) 2024, Kan
Anonim

Meropenem er et karbapenemantibiotikum oppdaget av Sumitomo Dainippon Pharma og utviklet som et antibiotisk preparat for injeksjon, som ble lansert i Japan i september 1995 Dette stoffet er mye brukt for ulike typer av moderate til alvorlige infeksjonssykdommer forårsaket av gram-positive/gram-negative bakterier.

Hvem oppfant meropenem?

Meropenem ble opprinnelig utviklet av Sumitomo Pharmaceuticals. AstraZeneca har rettigheter til meropenem for alle større markeder over hele verden, unntatt Japan, og markedsfører for tiden agenten i mer enn 80 land.

Hvilken generasjon er meropenem?

Meropenem er et nytt beta-laktam-antibiotikum som tilhører karbapenemklassen. Det skiller seg strukturelt fra imipenem, det første karbapenem som ble markedsført, ved å ha en 1-beta-metylgruppe på karbapenemdelen og en substituert 2'-sidekjede.

Når ble karbapenem oppdaget?

Carbapenem [kahr″bə-pen′əm]

Det første karbapenem, tienamycin (teion [“svovel”] + enamin [en umettet forbindelse som danner ryggraden i molekylet] + -mycin [suffiks for legemidler produsert av Streptomyces spp.]), ble oppdaget i 1976 i kulturbuljonger av den nylig anerkjente arten Streptomyces cattleya.

Hva er det andre navnet på meropenem?

Meropenem, som blant annet selges under merkenavnet Merrem, er et intravenøst β-laktamantibiotikum som brukes til å behandle en rekke bakterielle infeksjoner.

Anbefalt: